Yhdistyksen esittely

Keski-Karjalan Diabetesyhdistys ry on perustettu 17.4.1977. Yhdistyksen kotipaikkana on Kiteen kaupunki ja sen toimialueena Kiteen kaupunki ja siihen yhdistynyt Kesälahti sekä Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat. Jäseniä yhdistyksellä on nykyisin kolmisensataa. Diabetesyhdistyksemme on perustettu ja se toimii diabeteksen ja sen aiheuttamien lisäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi ja alueen diabeetikoiden hoidon turvaamiseksi ja kehittämiseksi.

Edunvalvonta

Yhdistyksemme pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan oman alueemme diabeetikoiden hoidon saantiin ja sen kehittämiseen. Seuraamme alueemme diabeetikoiden saaman hoidon tasoa ja teemme aloitteita eri viranomaisille ja yhteistyötahoille jäsenistömme etujen turvaamiseksi. Kansalaisjärjestönä yhdistyksemme toimii diabeetikoiden yhdyssiteenä ja vaikuttamiskanavana hoitoon ja sen kehittämiseen liittyvissä asiossa.

Tiedotustoiminta

Yhdistyksen jäsenkirje lähetetään 1-2 kertaa vuodessa. Vuosikokouksista ilmoitetaan jäsenkirjeissä ja Koti-Karjala–lehdessä.
Ajankohtaista tapahtumista  ilmoitamme internetsivuillamme, Koti-Karjala-
 ja tarvittaessa Puruvesi- ja Kotiseutu-uutiset lehtien järjestöpalstoilla.
Yhdistyksen esitteitä on mm. terveyskeskusten ja diabeteshoitajien vastaanotoilla ja apteekeissa.

LIIKUNTA JA KERHOTOIMINTA
KITEE
Vesijumppa Vespelissä tiistaisin klo 11 alkaen, ohjaajana Tiina Timonen
Kuntosali Korttelituvalla torstaisin klo 11 alkaen, ohjaana Eeva Kinnunen

KESÄLAHTI
Kesälahden palotalolla kuntosali perjantaisin klo 10-11. Kerran kuukaudessa käy ohjaaja Reijo Kovanen opastamassa laitteiden käyttöä. Yhteyshenkilö Arto Luukkainen puh. 0503708642.

RÄÄKKYLÄ
Kerhotoimintaa yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa, sovimme yhdistyksemme osallistumisen kerhossa mukana oloon yhteyshenkilön kanssa. Maaliskuussa 14.3. olemme mukana ensimmäistä kertaa.

TOHMAJÄRVI-VÄRTSILÄ
Jäsentemme toivomme osallistuvan muiden järjestöjen vetämiin tapahtumiin ja kerhoihin. Teuvo Karjalaisen kanssa on keskusteltu yhteistyöstä ja sovittu näin aluksi toiminnan aloittaminen.

Yhdessäolo- ja virkistystoiminta        

Kesäaikaan lähiseuduille keskittyvät teatterimatkat ovat suosittuja. Yhdistyksen syyskokous ja pikkujoulut järjestetään vuoroin kussakin yhdistyksen toimialueen kunnassa.

Messut ja tapahtumat

Toimialueellamme järjestettäville messuille ja erilaisiin tapahtumiin osallistumme mahdollisuuksiemme mukaan.

Hallinto              

Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja ja 2-6 varsinaista jäsentä. Hallituksen kokoukset pidetään kerran kuukaudessa, kesäaikana kokoonnumme harvemmin.